Νέα | Ανακοινώσεις

Κυκλοφόρησε το βιβλίο Βερμίου Κατάβαση, Ποίημα της Μαρίας Τοπάλη από τις εκδόσεις Πατάκη (Μάιος 2010)

Κυκλοφόρησε η συλλογή Κινέζικα του Δημήτρη Λεοντζάκου από τις εκδόσεις Νεφέλη (Απρίλιος 2010)

Δεκέμβριος 2009. Κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή της Φοίβης Γιαννίση, “Ομηρικά” από τις εκδόσεις Κέδρος.

 

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 7:30 μμ.

DASEIN CAFE Σολωμού 12 Εξάρχεια, Παρουσιάση του καινούριου βιβλίου της Κατερίνας Ηλιοπούλου, “Άσυλο” εκδ. Μελάνι. Θα μιλήσει ο Βασίλης Αμανατίδης

 

————————————————————-

Οι ποιητές, Βασίλης Αμανατίδης, Φοίβη Γιαννίση, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Δήμητρα Κατιώνη, Δημήτρης Λεοντζάκος και Γιάννης Στίγκας συμμετείχαν με δημόσιες απαγγελίες και performance στο πρότζεκτ “Making Words” στη Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ArtBox, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας, στο πλαίσιο της έκθεσης του διευθυντή της Μπιενάλε Daniel Birnbaum “Making Worlds”. Στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν ακόμα η Δάφνη Νικήτα από την Κύπρο καθώς και οι Ρώσοι ποιητές, Gennady Kanevskiy, Kirill Kovaldzhi, Alexey Korolev, Vadim Mesyats, Eugeny Nikitin, Andrey Tavrov. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ http://www.artbox.gr/

Η εμπειρία της απαγγελίας σε δημόσιο χώρο, η εγγύτητα με τα εικαστικά, η δυνατότητα της performance, ο ανοιχτός διάλογος μεταξύ ποιητών, είναι τα ζωτικά σημεία της συνάντησης αυτής.

Advertisements

Responses

 1. Ποιητικές φωνές του κόσμου – Διαδρομές στην άλλη γλώσσα.

  Η Εταιρεία Συγγραφέων γιορτάζει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ποιητές από πολλές χώρες του πλανήτη που έχουν διαλέξει για δεύτερη πατρίδα τους την Ελλάδα καθώς και μεταφραστές που έχουν μεταφράσει ποιητές της χώρας τους στα ελληνικά.
  Μια πολύχρωμη και πολύγλωσση ποιητική γιορτή γιατί η ποίηση είναι το καλύτερο διαβατήριο σε όποια χώρα κι αν διαλέγει κανείς να κατοικήσει, γιατί η ποίηση μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους και να υπερβεί σύνορα και φραγμούς.

  Παρασκευή 19 Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου, 7.30 μ.μ.

  Θα διαβαστούν ποιήματα στα Αραβικά ( Αίγυπτος, Μαρόκο, Παλαιστίνη), Αλβανικά., Αγγλικά, Λατινοαμερικάνικα, Αρμένικα, Βουλγάρικα, Γαλλικά, Ισπανικά, Εβραϊκά, Ιταλικά, Καταλανικά, Ουγγρικά, Περσικά, Ρουμάνικα, Ρωσικά, Σέρβικα, Τουρκικά, Φινλανδικά κ.α.
  .


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: